1. Карантин продовжено до 30 червня

21 квітня на засіданні Уряду було прийнято Постанову № 405, яка набрала чинності 24.04.2021 р. з дня опублікування в «Урядовому кур’єрі» № 79.

Постановою № 405 внесено зміни до:

В зв’язку з подовженням карантину по 30 червня цього року також продовжують діяти норми Закону № 591-ІХ щодо підтримки платників податків:

  • мораторій на окремі податкові перевірки, зокрема і щодо ЄСВ;
  • податкові і ЄСВ штрафи та пеня не нараховуватимуться (є винятки);
  • штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН, РК, АН не повинні нараховуватися;
  • відкладається розгляд звернень до податківців;
  • виплачується допомога по частковому безробіттю;
  • роботодавці можуть подовжити простій, надавати оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їхнім бажанням).
  1. Оновлено план-графік податкових перевірок для юросіб

ДПС оприлюднила оновлений план-графік документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік станом на 23.04.2021 р.

Зміни були внесені до двох розділів: розділу І “Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб” та розділу ІІ “Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів”.

Згідно з оновленими даними перших двох розділів, у 2021 році податківці планують провести 4356 перевірки юросіб (це на 6 перевірок менше, ніж у плані-графіку з коригуванням у березні 2021 року).

Нагадуємо, що за Законом № 466 внесення змін до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік допускається не частіше одного разу в першому та одного разу в другому кварталі такого року, крім випадків коли зміни пов’язані із змінами найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок.

  1. Об’єднаної звітності з ЄСВ у регламентованих формах 1С:Підприємство та BAS не буде

На сайті компанії «Системи для бізнесу» – офіційного партнера BAS та 1С:Підприємство – повідомляється, що чергове оновлення від розробника містить лише вивантаження із основної програми BAS чи 1С:Підприємство у спеціальний модуль FREDO.Звіт.

Це означає, що цієї форми не буде в регламентованій звітності, які вбудовуються в самі програми 1С:Підприємство чи BAS. Більше того – звітність неможливо буде вивантажити в будь-яку іншу програму.

Розробником BAS гарантується внесення законодавчих змін лише в існуючих вбудованих звітах, а заповнення НОВИХ звітів реалізовується в спеціалізованій програмі для здачі звітності FREDO. Звіт. Форма «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» є новим звітом, тому її можна буде знайти лише у даному модулі.

У подальшому всі нові форми звітності будуть формуватися лише у FREDO. Звіт.

Для виходу із ситуації, що склалася, переходьте за посиланням та дізнайтесь про необхідні дії, щоб швидко та якісно вирішити проблему з Об’єднаною звітністю ЄСВ.

  1. Змінено порядок реєстрації податкових накладних

21 квітня на засіданні Уряду затверджено Постанову № 378 “Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних”.

Постановою № 378 передбачені зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, зокрема:

  • уточнено граничні строки реєстрації ПН/РК в ЄРПН для визначення операційного дня. Це пов’язано із врахуванням окремого строку реєстрації для зведених ПН складених за операціями, визначеними п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ;
  • уточнений час операційного дня, а саме з 8 години 00 хвилин до 20 години 00 хвилин;
  • уточнено порядок внесення даних до ЄРПН на підставі судового рішення;
  • змінено поняття “електронний цифровий підпис” на “кваліфікований електронний підпис”;
  • змінено абревіатуру “ДФС” на “ДПС”.

 Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування.

  1. Роз’яснення від податківців щодо відсутності квитанції № 2 до квартальної звітності

В ГУ ДПС у Житомирській області звертають увагу на багато звернень щодо відсутності квитанцій № 2 для таких звітів як F0103307 – Податкова декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (для третьої групи) (далі – Декларація) J/F0510506 – Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) або у квитанції №2 для Розрахунку результатом обробки є “смайл” або є успішна квитанція №2, але дані не внесені до реєстру застрахованих осіб.

Наразі в ДПС однозначних рекомендацій, щодо виходу з ситуації немає, оскільки звітність об’єднана, вона обробляється в рамках “Єдиного вікна”. В обробці вищезгаданої звітності приймає участь як ДПС, так і ПФУ (з’явився Додаток 1 “Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску”, який оброблюється в ПФУ).

Принцип роботи “Єдиного вікна” базується на тому, що пакет звітності передається для обробки до системи ДПС, звіт проходить етап перевірок і якщо обробка вдала і перевірки пройдені, то формується успішна квитанція № 1, пакет звіту архівується на рівні системи ДПС і передається до ПФУ.

ПФУ остаточно перевіряє такий пакет звітів та за результатами перевірки всіх необхідних контролів формує квитанцію №2, яку передають до системи ДПС. Система ДПС формує узагальнюючу квитанцію № 2, яку за допомогою Єдиного вікна надсилають платнику податків.

Оскільки програмне забезпечення ПФУ не готове до коректної обробки Розрахунку та Декларації, квитанції № 2 не формуються, всі відправлені звіти знаходяться в черзі на обробку. Наразі ПФУ здійснює аналіз помилок, на основі якого до програмного забезпечення ПФУ вносять коригування.

Для Розрахунку рекомендують повторно відправляти звіт лише у разі, якщо термін очікування квитанції №2 перевищує декілька днів.

Якщо отримано у квитанції № 2 результат обробки “смайл”, рекомендують подавати звіт повторно, оскільки такий звіт вважають неприйнятим, а “смайл” – це внутрішня помилка системи, яка формується в разі, коли звіт відправлено, але квитанція № 2 не сформована, при цьому повторно відправлено той самий звіт. Такий звіт не попадає в ПФУ, а його дані не вносяться до реєстру застрахованих осіб.

Коли наявна успішна квитанція № 2 до Розрахунку, але дані не внесено до реєстру застрахованих осіб, тоді рекомендують звертатися за роз’ясненнями до контролюючих органів.

  1. ДПС перевіряє доходи ФОП на підставі співставлення даних звітності

ГУ ДПС у Харківській області роз’яснює, що на рівні ДПС України проводиться співставлення між даними вказаними підприємцями у звітності та даними інформаційних баз за ознакою доходу «157- дохід отриманій від здійснення підприємницької діяльності».

Так, За 2019 рік були встановлені розбіжності по 513 ФОП, якими у податкових деклараціях вказано обсяг отриманого доходу у розмірах менше ніж вказано податковими агентами у розрахунку ф. 1-ДФ, на загальну суму 911,8 млн гривень. Тобто, можливі випадки заниження доходу, що підлягає оподаткуванню та не надходження відповідних податків до бюджету.

Відпрацювання встановлених розбіжностей потребує уточнення в джерелах виплати доходу. На адресу податкових агентів надсилаються запити щодо підтвердження або спростування сум доходів виплачених на користь ФОП. Після підтвердження податковими агентами фактично виплаченого обсягу доходу на користь ФОП у разі відмови надання уточнюючих податкових декларацій, матеріали передаються до управління податкового аудиту для проведення перевірок.

Підприємці запрошуються до контролюючих органів для надання пояснень щодо існуючих розбіжностей.

З метою декларування реально отриманих доходів податківці пропонують ФОПам перед поданням податкової звітності проводити звірку з податковими агентами від яких отриманий дохід, що на даний час можливо зробити в електронному кабінеті платника податків.

  1. Малозабезпеченим сім’ям надаватимуть допомогу на організацію власного бізнесу

Мінсоцполітики повідомляє, що Урядом затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення.

Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги, яка надаватиметься непрацюючим працездатним особам – членам малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

Розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, у якому приймається рішення про її надання.

Передувала рішенню уряду успішна реалізація пілотного проекту „Рука допомоги”, який впроваджувався Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку у 2017 – 2019 рр. у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей.

Під час пілотного проекту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців. За три роки лише 19 з них припинили підприємницьку діяльність, що становить всього 8%.

Сфери діяльності учасників проекту – найрізноманітніші: від автосервісу до виготовлення меблів, одягу і взуття, від виробництва продуктів харчування до лісного господарства і виконання висотних робіт. А середній місячний дохід становив від 25 до 150 тис. гривень.

Постанова від 21.04.2021 р. № 397, якою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення, набуває чинності з 01.01.2022 р.

  1. Законопроект, щодо складових для визначення розміру мінімальної зарплати

На сайті Профспілок з’явився текст Законопроекту від Мінекономіки щодо змін КЗпП та Закону про оплату праці для вдосконалення визначення розміру мінімальної заробітної плати та приведення його у відповідність до Конвенції МОП №131.

За пояснювальною запискою проектом Закону передбачається врегулювання питання щодо складових заробітної плати, які не враховуються для визначення її мінімального розміру.

Зокрема, в ст. 3-1 Закону про оплату праці з’являться нові складові, які не враховуються, а саме:

  • доплати за роботи працівникам, зайнятих на роботах із важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці, в несприятливих умовах та умовах підвищеного ризику для життя і здоров’я у відповідності до статті 100 КЗпП;
  • суми індексації.

Законопроектом передбачається викласти у новій редакції ст. 100 КЗпП. Зокрема, з норм ст. 100 КЗпП буде виключено згадку про працівників на роботах з особливими природними географічними і геологічними умовами.

Також передбачається додати в цю норму, що оплату праці працівників, зайнятих на роботах із шкідливими, особливо шкідливими та небезпечними умовами праці, здійснюється в підвищеному розмірі. Але він визнається з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством та положень генеральної, галузевої і територіальної угод, колективного договору, за результатами атестації робочих місць за умовами праці.

Окремо будуть прописані правила оплати праці працівників, які виконують роботу з високим рівнем нервово-емоційного та інтелектуального навантаження.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2022 року.

  1. Зміни  до Положення про форму та зміст розрахункових документів

ДПСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів». Завантажити проект наказу можна тут.

Розроблено його з метою виконання  вимог Закону № 1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

На виконання вимог цього Закону передбачено:

  • внесення техніко-юридичних правок до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів,
  • що форма та зміст розрахункових документів, а також порядок подання звітності пов’язаної із застосуванням РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі валютними цінностями встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з НБУ.

Зміни, що вносяться до Положення:

  1. Уточнено, що для СГ, які не зареєстровані платниками ПДВ, рядок, в якому зазначається індивідуальний податковий номер платника ПДВ, не заповнюється.

2. Викладено у новій редакції розділ ІІ “Фіскальний касовий чек на товари (послуги)” та розділ ІІІ “Фіскальний касовий чек видачі коштів”.

3. Положення доповнено новим розділом VІІІ “Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі”.

Повний текст змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів можна завантажити тут.

Зміни у додатках до Положення:

  1. Викладено у новій редакції додаток 1 “Фіскальний касовий чек на товари (послуги)” (форма №ФКЧ-1) та додаток 2 “Фіскальний касовий чек видачі коштів” (форма №ФКЧ-2);
    1. У додатках 3-6 у відмітках після слів «розрахункових документів» доповнено словами «/електронних розрахункових документів»;
    1. Додано новий додаток 7 “Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі” (форма №ФКЧ-5).

Завантажити ці форми можна тут.

Очікується, що наказ набере чинності з 1 червня 2021 року (крім пунктів 2, 3 Змін, затверджених цим наказом, які наберуть чинності з 1 серпня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування).