1. Чергове оновлення карантинних зон

За повідомленням Міністра Кабінету міністрів О. Немчінова, 06 листопада на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про новий розподіл регіонів, відповідно до темпів поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

З 00 годин 00 хвилин 09 листопада (понеділок) почало діяти нове епідемічне зонування.

До «червоної» зони потрапили всі райони Житомирської і Полтавської областей. Всього у цій зоні вже 59 міст та 138 районів.

Місто Київ залишається у «помаранчевій» зоні. Разом з рештою території України.

Через суттєве зростання кількості виявлених хворих на COVID-19 в Україні не залишилось «жовтих» і «зелених» зон!

        Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

          Наразі Уряд розглядає різні варіанти посилення карантину, серед яких запровадження комендантської години, «карантину вихідного дня» та введення штрафів за їх порушення. Але поки ще не планується вводити повний локдаун, який був навесні цього року.

  1. Штрафи за відсутність масок для громадян та бізнесу

06.11.2020 р. ВРУ прийняла в цілому законопроект № 3891 щодо адмінштрафів для громадян за відсутність масок у громадських місцях.

За повідомленням ВРУ, Закон спрямований на запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед населення України.

Згідно із Законом, «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Законом також внесено зміни до статей 219, 221, 222, 236, 255 Кодексу з метою реалізації повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, що передбачені частиною другою статті 443 Кодексу, та реалізації повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 443 Кодексу.

Запроваджений адміністративний штраф в розмірі 170-255 грн буде накладатися на місці при складанні протоколів без подальшого розгляду у суді.

Окрім цього,  Верховна Рада прийняла за основу проект Закону № 3890, яким пропонується встановити фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ, організацій за:

  • пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно,
  • невжиття заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту

Законопроект передбачає, що штрафи для суб’єктів господарської діяльності становитимуть у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн).

Також законопроектом визначаються особи, уповноважені складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій.

  1. Проект Держбюджету-2021 прийнято в першому читанні

ВРУ схвалила висновки та пропозиції до проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік”, як Бюджетні висновки Верховної Ради України. Це фактично рівнозначно прийняттю проекту Закону про Державний бюджет України на 2021 рік у першому читанні.

Кабінету Міністрів України доручено підготувати проект Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради України та подати його на розгляд Верховної Ради України у двотижневий строк.

Проектом Держбюджету №4000 з врахуванням правок депутатів ВРУ встановлюються наступні основні показники та мінімуми на 2021 рік:

1. Доходи –  1.071.144.727 тис. грн, у тому числі:

  • загального фонду — у сумі  946.359.205,1 тис. грн,
  • спеціального фонду — у сумі 124.785.521,9 тис. грн, 

2. Видатки –  1.330.981.542,9 тис. грн, у тому числі:

  • загального фонду — 1.194.910.920,6 тис. грн,
  • спеціального фонду — 136.070.622,3 тис. грн.

3. Прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2021 року – 2189 гривень, з 1 липня – 2294 гривні, з 1 грудня – 2393 гривні, а для основних соціальних і демографічних груп населення:

  • дітей віком до 6 років: з 1 січня 2021 року – 1921 гривня, з 1 липня – 2013 гривень, з 1 грудня – 2100 гривень;
  • дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня 2021 року – 2395 гривень, з 1 липня – 2510 гривень, з 1 грудня – 2618 гривня;
  • працездатних осіб: з 1 січня 2021 року – 2270 гривень, з 1 липня – 2379 гривень, з 1 грудня – 2481 гривня;
  • осіб, які втратили працездатність: з 1 січня 2021 року – 1769 гривень, з 1 липня – 1854 гривні, з 1 грудня – 1934 гривні.

Окремо визначено прожитковий мінімум для працездатних осіб, який застосовується для визначення:

  • базового розміру посадового окладу судді: з 1 січня 2021 року — 2102 гривні;
  • посадових окладів працівникам інших державних органів, оплата праці яких регулюється спеціальними законами: з 1 січня 2021 року — 2102 гривні;
  • посадового окладу прокурора окружної прокуратури: з 1 січня 2021 — 1000 гривень;

4. Мінімальна заробітна плата:

  • у місячному розмірі: з 1 січня – 6000 гривень, з 1 липня — 6500 гривень;
  • у погодинному розмірі: з 1 січня – 36,11 гривні, з 1 липня — 39,12 гривні.
  1. Внесено зміни до Порядку формування плану-графіка проведення перевірок податківцями

ГУ ДПС в Івано-Франківській області повідомило, що Міністерство фінансів Наказом від 7 вересня 2020 року № 548 виклало в новій редакції Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків.

Таким чином Порядок приводиться у відповідність до п. п. 77.2 та 77.4 ПКУ щодо порядку проведення документальних планових перевірок, внесених Законом  № 466-IX.

Як і раніше, річний план-графік оприлюднюватиметься на офіційному веб-сайті ДПСУ до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. Оновлюватися річний план-графік буде в разі його коригування.

Але внесення змін до плану-графіка перевірок на поточний рік допускатиметься тепер не частіше одного разу в першому та одного разу в другому кварталах такого року, крім:

– випадків, коли зміни пов’язані зі змінами найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка,

– та/або виправлення технічних помилок.

Документальна перевірка платника податків, який був включений до плану-графіка перевірок на поточний рік унаслідок внесення змін у такому році (інших, ніж зміни найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок), може бути розпочата:

– не раніше ніж 1 липня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка на поточний рік у першому кварталі такого року,

– не раніше ніж 1 жовтня поточного року у разі внесення змін до плану-графіка на поточний рік у другому кварталі такого року.

Оновлений план-графік оприлюднюється на офіційному веб-порталі ДПСУ до 30 числа останнього місяця кварталу (у випадках змін найменування платника податків, що вже був включений до плану-графіка, та/або виправлення технічних помилок – до 30 числа місяця, що передує місяцю, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки).

Також наказом затверджується оновлений перелік ризиків від провадження господарської діяльності платників податків з урахуванням галузевої та регіональної специфіки, результатів попередніх аудитів, судової практики та даних, які можуть бути отримані від державних органів («відкритих джерел»), відповідно до вимог розпорядження КМУ № 542 та їх поділ за ступенями ризику.

Крім того, змінюється назва контролюючого органу на ДПСУ та виключаються норми, які не належать до сфери регулювання Порядку № 524 після прийняття постанови КМУ від 18.12.2018 № 1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України». Зокрема, виключено посилання на положення Митного кодексу, а саме що план-графік документальних планових перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи, у тому числі своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, складається з квартальних планів-графіків відповідно до вимог статті 346 МКУ.

Також з переліку критеріїв ризику виключено критерії ризику платників податків – учасників зовнішньоекономічної діяльності, які перевіряються з питань дотримання вимог законодавства з питань державної митної справи, та з розділу І плану-графіка виключено підрозділ C «Платники податків та їх контрагенти, які мають ризики несплати податків та плануються до перевірок щодо дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи».

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 29 жовтня 2020 р. за № 1064/35347 та набирає чинності з дня офіційного опублікування.

  1. Розпочав роботу електронний сервіс  ДПС-«InfoTAX»   

Державною податковою службою України запроваджено електронний сервіс – «InfoTAX».

Через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про:

– стан розрахунків з бюджетом,

– реєстраційні та облікові дані,

– про результати обробки документів,

– про строки подання звітності та сплати податків.

Для покращення роботи електронного сервісу пропозиції та зауваження до нього просимо надсилати на адресу infozvit@tax.gov.ua.

Наступний етап сервісу буде запроваджено з січня 2021 року та надаватиме такі можливості:

–         передзаповнення звітності для платників єдиного податку,

–         перехід до сплати податків у «два кліки»,

–         оповіщення про виникнення податкового боргу, а також про можливість виникнення податкового боргу у разі несвоєчасної сплати.

Для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

«InfoTAX» – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг. Комфортність спілкування з податковою службою, швидкість та зручність отримання податкової інформації через «InfoTAX» є не просто черговим кроком ДПС у напрямі цифровізації, а відповіддю на запит платників у мобільності отримання послуг.

5. ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів

Державна податкова служба України активізувала роботу щодо зняття з обліку фізичних осіб – підприємців, які припинили підприємницьку діяльність.

Так, станом на сьогодні близько 452 тис. платників податків – фізичних осіб, які не здійснювали підприємницьку або незалежну професійну діяльність та не мають податкових ризиків, очікують зняття з податкового обліку більше трьох років. 

Для оптимізації процесу зняття з обліку без проведення перевірки ФОПів, які фактично не здійснювали господарську діяльність, ДПС затверджено методичні рекомендації. Це спрощує та прискорює механізм припинення діяльності таких платників.

У рекомендаціях визначено механізм організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб та форму висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки.

За два останні тижні вересня 2020 року більше 8 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок. 

Робота зі зняття з податкового обліку платників податків – фізичних осіб, які подали заяви на припинення та не мають  боргів перед державою, триває.

6. Планується внесення змін в КЗпП щодо дистанційної роботи

ВРУ прийняла за основу законопроект  № 4051, яким пропонується на законодавчому рівні унормувати питання дистанційної та надомної праці.

Проектом пропонується внести зміни до статей 24, 29, 60, 60-1, 60-2, 134, 135-1, 153 Кодексу законів про працю та статей 5, 13 та 14 Закону України «Про охорону праці»:

– розмежувати поняття надомної праці та дистанційної праці;

– прописати понятійний апарат і встановити, що: дистанційна робота – це коли робота виконується працівником поза приміщеннями роботодавця в будь-якому місці за його вибором та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а надомна робота – це коли робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших заздалегідь обраних ним приміщеннях, які характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів (основних виробничих і невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю) або їх сукупності;

– передбачити для роботодавців можливість ознайомлювати працівників з наказами (розпорядженнями), повідомленнями та іншими документами із використанням визначених у трудовому договорі засобів електронного зв’язку. Відповідно підтвердження про ознайомлення допускається шляхом обміну електронними документами між власником або уповноваженим ним органом та працівником;

– встановити, що при укладенні трудового договору про дистанційну роботу роботодавець ознайомлює працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором, а також з вимогами щодо охорони праці при роботі з обладнанням та засобами, рекомендованими або наданими цим роботодавцем;

– передбачити можливість встановлювати за письмовим, взаємним погодженням режиму праці із саморегульованим часом початку, закінчення та тривалості робочого часу впродовж робочого дня на визначений строк або безстроково як при прийнятті на роботу;

– закріпити положення, щодо яких роботодавець зобов’язаний ознайомити, не менш ніж за два місяці, співробітників з умовами та специфікою переведення на режим гнучкого робочого часу та забезпечити точний облік відпрацьованого часу та контроль за його дотриманням;

– встановити, що у разі порушення працівником прийнятого гнучкого робочого часу, працівники можуть переводитись на загальновстановлений режим без завчасного, двомісячного повідомлення роботодавцем про таке переведення;

– передбачити, що при надомній роботі на працівників поширюється загальний режим роботи підприємства, установи та організації, якщо інше не передбачено у трудовому договорі;

– надати працівнику можливість вимагати від роботодавця тимчасовий (до 2-х місяців) перехід на дистанційну роботу у випадку, якщо на робочому місці щодо нього було вчинено дії, що містять ознаки дискримінації;

– працівнику, який має дитину віком до 3 років або здійснює догляд за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, надається можливість виконувати свою роботу на умовах дистанційної роботи;

– передбачити укладення письмової форми договорів про повну матеріальну відповідальність з працівниками, що виконують роботу за трудовим договором про дистанційну або надомну роботу, а також встановити відповідальність працівника за шкоду, завдану нестачею, знищенням або пошкодженням обладнання та засобів, наданих у користування працівнику для виконання роботи за договором про дистанційну або надомну роботу;

– передбачити, що при укладенні трудового договору про дистанційну роботу на роботодавця покладається обов’язок систематичного проведення інструктажу (навчання) працівників з питань охорони праці і протипожежної охорони, які можуть бути проведені дистанційно із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

7. Єдина звітність з ЄП та ЄСВ для фізосіб-«єдинників» з 2021 року

Міністерство фінансів оприлюднило проект наказу “Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578”.

Його розробили у зв’язку з прийняттям Законів № 115 та № 116 та у відповідності до вимог розділу ХІV ПКУ в частині ведення обліку та складення звітності платниками єдиного податку – ФОП четвертої групи та впровадження подання звітності із ЄСВ у складі звітності по єдиному податку.

Пропонується із 2021 року подавати у новій формі:

– декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця;

– декларації платника єдиного податку четвертої групи.

Декларації пропонується доповнити новим додатком, у якому відображатимуться звітні відомості про нарахований дохід застрахованої особи та суми нарахованого єдиного внеску.

У разі затвердження наказ набере чинності з 1 січня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.